Røyklaks (Vakuumsaltin)

Denne metoden annbefales til vill fisk, både laks, ørret og røye. Oppdrettsfisk vil bli litt oljete og myk på konsistens ved vakuumsalting. 

  1. Fisken filleteres og fileten vaskes og tørkes etter tiletering 
  2. Vei så filetene 
  3. Vei opp 3% salt og 1,5%sukker (i prosent av fiskefilet)
  4. Bruk en vakuumpose som er rikelig stor i forhold til fiskefiletene og legg inn fileten(e)
  5. Strø på den oppveide sukker og salt blandingen og fordel den så godt som mulig på alle sider at filetene
  6. Vakuumer og legg kjølig (kjøleskap eller helst kjølig rom (5-10 grader)
  7. Snu vakumposen etter en dag og la den ligge i minimum 1 uke. Kan gjerne snu vakuumposen flere ganger i løpet av uken
  8. Heng så opp fisken og la den tørke til den får en klebrig overflate
  9. Fisken er nå klar før røyking - en blanding av Or (80-85%) og Einer (15-20%) spon vil være en tilnærming til den tradisjonelle norske røyksmaken