Røyklaks Laks (Tørrsalting metning)

Dette er en metode som først og fremst blir brukt på oppdretslaks. Fordelen med metoden er at den ferdige røyklaksen ikke blir så full av fett/olje 

  1.        Strø godt med grovsalt i bunn av kasse.
  2.        Legg fileter på saltet med skinnet ned.
  3.        Strø et godt lag sukker rett på fileten
  4.        Dekk deretter fileten med grosalt.
  5.        Legg deretter nytt lag med laks og gjennta til alle fileter er dekket med salt.

La laksen ligge i salt i 7 dager (Fisken skal bli mettet med salt)

  1.        Ta laksesidene ut av salt og skyll av
  2.        Legg de til utvanning 15-20 timer
  3.        Heng filetene til tørking i 5-10 dager inntil de er så tørre at de bøyer seg sakte ned når de blir holdt vannrett i nakkestykket

Røyk deretter laksen etter smak og la den henge eit døgn til lufting

Røkes gjerne med Spesialblanding for Laks/ørret i 4 timer. Alternativt en blanding av Or og Einer i 4 timer